Norvég Alap – Zöld Ipari Innováció program (HU09)

Hírek

2016. október 5.

Innovations in Green - nemzetközi konferencia

A Norvég Alap - Zöld Ipari Innováció program keretében a Norvégiával való kétoldalú kapcsolatok építésének céljából valamint a szakmai párbeszédek elősegítése és elmélyítése érdekében a Szent István Egyetem konferenciát szervez „Innovations in Green” címmel. A konferencia Gödöllőn, a Szent István Egyetem Tudástranszfer Központjában kerül megrendezésre 2016. október 27-29. között.

A konferencia céljai között szerepel a Norvég Alap általános bemutatása, magyarországi Norvég Alap által támogatott projektek ismertetése, projektszintű kutatások és gyakorlati alkalmazások prezentálása egyetemek és egyéb nemzetközi szervek szakértői közreműködésével, tapasztalatcsere a kedvezményezett országok szakértői közt a Norvég Alap – Zöld Ipari Innováció programok kapcsán.

A hozzávetőleg 150 meghívott közt kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények delegáltjai, projektgazdák, projekt partnerek képviselői és a témában elismert szakemberek számára biztosítunk lehetőséget tapasztalat-megosztásra, jelentős magyar és norvég szervezetek részvételével.

A konferencia angol nyelven kerül megrendezésre.

Konferencia program

Jelentkezési lap

 

2016. április 28.

LEZÁRULT A ZÖLD IPARI INNOVÁCIÓ PROGRAMRA  BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU-09) keretében 2016. évben meghirdetett „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)” illetve „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)” elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott pályázatok értékelése  megtörtént. A Szent István Egyetem, mint a Zöld ipari innováció program Program Operátora által támogatott projektek listája a következő helyen érhető el: 

Támogatott projektek-2016 A1 alprogram

Támogatott projektek-2016 A2 alprogram

Azok a pályázatok, amelyek szakmai tartalmuk alapján támogathatóak lennének, de a rendelkezésre álló keret szűkössége miatt most nem kaptak támogatást, tartaléklistára kerültek.

Amennyiben a támogatásra ítélt pályázatok valamelyikével a támogatási szerződést bármilyen okból nem kötik meg, a felszabaduló forrás erejéig a Program Operátor döntése alapján, a tartaléklistán szereplő pályázatok a tartaléklistán elfoglalt helyezésük sorrendjében kaphatnak támogatási ajánlatot.

A döntésről minden pályázó értesítést kap hivatalos levélben is.

 

2016. március 17.

LEZÁRULT A HU09 ZÖLD IPARI INNOVÁCIÓ PROGRAM ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Szent István Egyetem, mint a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU-09) Program Operátora 2016. január 14-én pályázatot hirdetett „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)” illetve „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)” címmel.

Pályázatok benyújtására 2016. március 16-ig volt lehetőség. A felhívásra mindösszesen 44 pályázat érkezett be.

A benyújtást követően megkezdődött a pályázati anyagok formai, jogosultsági valamint szakmai értékelése. A határidőre benyújtott pályázatokról a Szent István Egyetem, mint Program Operátor 2016. április 30-ig meg fogja hozni a döntést, majd a nyertes pályázókkal 2016. május 31-ig megtörténik a szerződéskötés is.
 

 

Zöld Ipari Innováció – Információs Nap

 

Tájékoztatjuk leendő pályázóinkat, hogy a Norvég Alap Zöld ipari innováció programjának „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)" illetve a „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)" című pályázati felhívás kapcsán a Szent István Egyetem (Program Operátor) Információs Napot tart a pályázati konstrukció bemutatására.

Időpont:

2016.02.10, szerda, 10:00-12:00

Helyszín:

2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.,
Földszinti Rektori Díszterem

Az Információs nap tervezett programja:

·         Szent István Egyetem, Program Operátor – Zöld Ipari Innováció program, pályázatok főbb szakmai elemei, támogatható tevékenységek, partnerség kialakítása donor országbeli szervezetekkel, értékelés menete, döntés várható időpontja, szerződéskötés bemutatása

·         Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség, Végrehajtó Ügynökség - A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása

·         Kérdések-válaszok

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze honlapunkról letölthető regisztrációs lap kitöltésével és megküldésével a norvegalap@szie.hu címre.

Letöltés: Regisztrációs lap - Norvég Alap, Zöld Ipari Innováció Program 2016.02.10.

2016. január 14.

MEGJELENT a HU09 ZÖLD IPARI INNOVÁCIÓ PROGRAM ÚJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Szent István Egyetem, mint a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU-09) Program Operátora pályázatot hirdet „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)” illetve „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)” címmel.

A program célja a zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld innovációk elterjesztése.

A program két alprogram keretében olyan projekteket támogat, melyekben innovatív zöld technológiák fejlesztése és bevezetése történik saját felhasználásra vagy termékként a piacon történő értékesítésre.

  1. alprogam: Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése
  • hulladékgazdálkodás és kármentesítés
  • vízminőség védelme
  • levegőszennyezés csökkentése
  1. alprogam: Környezetbarát termelési technológiák használata
  • nano-, foto-, biotechnológia, anyagtudomány

 

Támogatási keret: kb. 1,5 milliárd Ft

Projektenként kérhető támogatás: 50 – 450 millió Ft között

Kedvezményezettek köre:

  • jogi személyiségű gazdasági társaságok projektgazdaként,
  • költségvetési szervek és jogi személyiségű non-profit szervezetek projekt partnerként

 

Projekt végső megvalósulási határideje: 2017. április 30.

Pályázatok benyújtási határideje: 2016. március 14.

A program elősegíti a norvég-magyar kétoldalú kapcsolatok erősítését, így előnyt jelent norvég partner bevonása a pályázatokba.

További információk: http://www.norvegalap.hu/palyazati-felhivasok

 

 

2014. július 4.

LEZÁRULT A ZÖLD IPARI INNOVÁCIÓ PROGRAMRA  BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU-09) keretében meghirdetett „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése (1. alprogram)” illetve „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)” elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott pályázatok értékelése  megtörtént. A Szent István Egyetem, mint a Zöld ipari innováció program Program Operátora által támogatott projektek listája a következő helyen érhető el: 

Támogatott projektek A1 alprogram

Támogatott projektek A2 alprogram

Azok a pályázatok, amelyek szakmai tartalmuk alapján támogathatóak lennének, de a rendelkezésre álló keret szűkössége miatt most nem kaptak támogatást, tartaléklistára kerültek.

Amennyiben a támogatásra ítélt pályázatok valamelyikével a támogatási szerződést bármilyen okból nem kötik meg, a felszabaduló forrás erejéig a Program Operátor döntése alapján, a tartaléklistán szereplő pályázatok a tartaléklistán elfoglalt helyezésük sorrendjében kaphatnak támogatási ajánlatot.

Tartaléklistára helyezett projektek A1

Tartaléklistára helyezett projektek A2

A döntésről minden pályázó értesítést kap hivatalos levélben is.

 

 

2014. május 19.

EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok

Közlemény

 

Tisztelt Pályázók!

Norvégia budapesti nagykövetségének honlapján 2014. május 9-én közzétett tájékoztatás szerint Norvégia, Lichtenstein és Izland az EGT és Norvég Alapok további magyarországi kifizetéseinek felfüggesztéséről döntött.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az Alapok donorok általi pénzügyi felfüggesztése nem befolyásolja a jelenleg nyitva lévő pályázati kiírásokat.

A magyar kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2014. január 1-jét követő intézményrendszeri változásokról mielőbb megegyezés szülessen. A tárgyalások sikeres lezárásáig a projektekre megítélt támogatásokat a magyar költségvetés előfinanszírozza.

Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a honlapon megjelenő friss információkat.

 

2014. április 16.

Hamarosan befejeződik a Norvég Alap Zöld Ipari Innováció programra benyújtott pályázatok értékelése

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld ipari innováció program (HU09)

 „Hulladék mennyiségének és a levegő,  víz, talaj szennyezésének csökkentése (1.  alprogram)” illetve

 „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata (2. alprogram)”

című pályázati felhívására összesen 90 pályázat érkezett be 2013. november 15-ig. A benyújtott pályázatok formai és jogosultsági értékelését követően  megkezdődött azok szakértők általi áttekintése.

Ez az értékelési folyamat a végéhez közeledik, a benyújtott pályázatokról való értékelő bizottsági ülés 2014. április végén, majd a végső döntés ezt követően várható. A döntésről a pályázókat levélben értesítjük. A nyertes pályázatok listája a honlapon is elérhető lesz.